Informatie Turkije

Je Amsterdamse vakantie in Nederland is zó extra tof

Geplaatst op

Geen zin meer om naar Turkije te gaan? Boek dan een Amsterdam rondvaart! Maar zonder dollen, wanneer je eens een jaartje in eigen land op vakantie wilt gaan, dan is het beslist geen slecht idee om naar Amsterdam te gaan voor een weekend (of dagje). We nemen in deze blog met je door wat je kan doen om het extra speciaal te maken, want het is tenslotte je vakantie in Nederland. 

Neem proviand mee naar Amsterdam

Natuurlijk is het leuk om lokale ondernemers in Amsterdam te ondersteunen met de nodige aankopen. Geen probleem. Maar je moet ook aan jezelf denken. Daarom raden we je aan om ook zelf dingen mee te nemen. Denk aan drank en eten. Vooral alcohol kan snel in de papieren lopen. Daarom is het slim om dit in flessen mee te nemen. Het beste is een bidon, want alcohol drinken op straat in Amsterdam is sinds korte tijd verboden (hoewel het misschien nog beter is om te stoppen met alcohol drinken) Maar dan moet je maar een grachten rondvaart boeken. En smeer thuis wat broodjes, dan zit je wat de lunch betreft helemaal goed. 

Zorg voor een gedegen kapitein 

Het mag dan een zeer leuke activiteit zijn om in Amsterdam rond te varen, vergeet niet dat de grachten waterwegen zijn waar regels gelden. Een gedegen kapitein (iemand die niet compleet beschonken is) moet toch echt het roer ter hand nemen. Bespreek daarom van te voren wat het plan is voor wat betreft het varen en maak er een leuke en veilige middag van. 

Genieten van meer diepgang

Als je meer diepgang wilt tijdens je rondvaart en geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad, overweeg dan om een gids mee te nemen. Het is fascinerend om iemand bij je te hebben die bekend is met de rijke geschiedenis van Amsterdam. Ze kunnen allerlei interessante feiten en verhalen delen, waardoor je perspectief op de stad een nieuwe dimensie krijgt. Bovendien biedt het uitzicht vanaf het water een compleet andere ervaring dan vanaf de straat. Niet noodzakelijk beter, maar zeker anders, waardoor je totale beleving van Amsterdam nog meer divers wordt. Het is een optionele toevoeging die je avontuur net dat beetje extra geeft.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van leuke blogs om je te inspireren. Het is onze missie om je op de hoogte te houden van al het goede dat Turkije te bieden heeft.

Contactgegevens

Via info @ informatieturkije.nl neem je eenvoudig contact met ons op als je vragen of opmerkingen hebt.

© 2024 Alle rechten voorbehouden