Informatie Turkije (home) Badplaatsen Turkije Weer en klimaat Side

Weer en klimaat Side

In het hoogseizoen is het in Side altijd heerlijk weer, waardoor het dan ook goed vertoeven is in deze badplaats. Side is bij het Taurusgebergte aan de Turkse Riviera gelegen wat er voor zorgt dat ook de winters vrij zacht zijn. Dit omdat de koude landwind weinig invloed heeft op de plaats.
Onderstaand enige informatie over het weer, klimaat en de 3-daagse weersverwachting voor Side.

>> ZOEK & BOEK nu uw ideale vakantie naar SIDE!     >> Klik op 'meer info' voor prijsvergelijking.


Klimaat in Side

Het klimaat in Side is aangenaam en zacht en wordt ook wel getypeerd als een mediterraan klimaat. Dit type klimaat is er verantwoordelijk voor dat de winters niet extreem koud en droog zullen worden maar eerder zacht met relatief veel neerslag. De zomers zijn warm, droog en vrij lang. In de zomer, die hier ter plaatse qua klimaat en temperatuur ook een deel van het voorjaar en najaar omvat, is Side dan ook geschikt als strandbestemming. In de winter wordt er alle gelegenheid gegeven om bezienswaardigheden te bezichtigen en sportieve activiteiten te ondernemen, zoals het maken van lange wandelingen door de ongerepte natuur.

Weer in Side

Halverwege het voorjaar in de maand april loopt de gemiddelde maximum temperatuur al snel op tot 22 graden, met een hoogtepunt van 33 graden in juli en augustus. Ook september is zeer aangenaam te noemen met 31 graden, waarna de temperatuur weer afzwakt tot 27 graden in oktober en gemiddeld maximaal 21 graden in november.
December en januari zijn de maanden met de meeste neerslag, want dan kan er op 12 dagen in de maand regen vallen. De minimum temperaturen zijn in deze maanden zo rond de 8 graden gelegen en er is gemiddeld 5 uren zon per dag. In de maanden juni, juli en augustus kent Side de meeste zonuren, met respectievelijk gemiddeld 13, 13 en 12 zonuren per dag.

Weersverwachting voor Side

Het weer in Side en de weersverwachting voor de komende dagen.
Weergave: min. temp. - max. temp.oC
{module weather365 side}
Voor de weersverwachting voor de komende 14 dagen kunt u hier op de site van Zoover terecht.

 
Banner