Informatie Turkije (home) Badplaatsen Turkije Excursies Gumbet

Excursies in en rondom Gümbet

Vanuit de toeristische badplaats Gümbet worden er verschillende excursies georganiseerd. Zo zijn er excursies naar Efeze of Pamukkale en excursies zoals boottochten, een dorpentocht, een bezoek aan een hamam of een jeepsafari. Dit is slechts een beperkte opsomming, want er is nog veel meer te beleven en te doen in de omgeving van Gümbet, zoals een duikexcursie, het bezoeken van een waterpark of een dagtocht naar Daylan.
Hieronder zal van enkele excursies een korte toelichting worden gegeven.

Excursie naar Efeze

Ruïnes Efeze
Efeze wordt beschouwd als de belangrijkste historische stad van Turkije. In het verleden was Efeze onder meer een belangrijk handelscentrum. De opgravingen van de oude stad trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Het bezichtigen van de restanten van de Tempel van Artemis is één van de belangrijke bezienswaardigheden tijdens de excursie. Andere delen van Efeze zijn beter als geheel bewaard gebleven, zoals het theater van Efeze waar nog steeds concerten en festivals worden georganiseerd.

Excursie naar Pamukkale

PamukkalePamukkalePamukkale
Het kleine plaatsje Pamukkale bevindt zich in de provincie Denizli en heeft zijn naam ’katoenen kasteel’ te danken aan een bijzonder natuurfenomeen; namelijk door de witte kalkterrassen. Deze bieden een schitterende aanblik en de mogelijkheid om een bad te nemen in het aanwezige kalkwater. Dit water schijnt een heilzame werking te hebben op de huid. Het is echt een grote toeristische trekpleister in Turkije en er moet dan ook rekening gehouden worden met een enorme drukte.

Excursie naar een hamam

De excursie vanuit Gümbet naar een hamam is een echte aanrader voor vakantiegangers die willen ervaren hoe het is om in een echt Turks badhuis diverse behandelingen te ondergaan. Een bezoek aan de sauna, een uitgebreide scrubbehandeling voor het lichaam en een weldadige massage maken deel uit van de tijd die in de hamam wordt doorgebracht. Deze excursie zal in elk geval een bijzondere ervaring zijn en zorgen voor totale ontspanning.

Excursie naar Daylan

Excursie DaylanKoningsgraven DaylanAntiek theater KaunosIztusu strand
Daylan is een exclusief beschermd natuurgebied met prachtige flora en fauna. Ook het Iztusu strand, dat bekend staat als broedplaats van de Caretta Caretta schildpadden, maakt deel uit van dit natuurgebied. Tijdens de excursie wordt aan het strand de gelegenheid geboden om een duik in de zee te nemen. Ook maakt een boottocht deel uit van de excursie. Deze leidt over de rivier naar de modderbaden die een uitstekende werking schijnen te hebben op de lichaamshuid. Na de modderbaden voert de excursie verder langs onder meer de bekende Koningsgraven van Caunos. Het leuke van deze excursie vanuit Gümbet is de variatie gedurende de dag.

Dorpentocht excursie

Wie kiest voor de dorpentocht die vanuit Gümbet wordt georganiseerd, zal een blik kunnen werpen in het authentieke Turkse dagelijkse leven zoals men het vaak niet tegen zal komen in de toeristische badplaatsen. Tijdens de excursie wordt er onder meer een bezoek gebracht aan een Turks gezin, waar men Turkse thee krijgt aangeboden en door een gids geïnformeerd wordt over de typische gebruiken en gewoonten. Ook wordt er een bezoek gebracht aan een dorpsschool en een moskee.

Boottocht vanuit Gümbet

Vanuit Gümbet worden er diverse excursies in de vorm van boottochten aangeboden. Er kan o.a. gekozen worden voor een dagtocht die langs de prachtige kust zal voeren en waarbij een lunch aan boord geserveerd zal worden. Het is ook mogelijk om in Gümbet een romantische boottocht te boeken om de zonsondergang vanaf het water te bekijken.
 
Banner