Informatie Turkije (home) Badplaatsen Turkije Excursies Belek

Excursies in en rond Belek

Naast het genieten van de overvloedige zon is het ook mogelijk om tijdens de vakantie wat van de omgeving te verkennen of een activiteit te ondernemen. Er worden vanuit Belek diverse leuke excursies aangeboden zoals een boottocht over de Manavgat rivier, een dagtocht naar Demre Myra, een jeepsafari of een bezoek aan de Hamam. Hieronder zullen enkele vanuit Belek georganiseerde excursies nader worden toegelicht.

Manavgat combi-excursie

Manavgat rivierManavgat rivier
Deze excursie start met een boottocht over de Manavgat rivier. Onderweg is er alle ruimte om vanaf de boot de natuur te bewonderen, schildpadden en pelikanen te ontdekken en de grote forelkwekerijen te bekijken. Tijdens de stop bij de monding van de rivier is er voor de deelnemers de gelegenheid om te zwemmen. Na de lunch gaat de boottocht verder en wordt de excursie afgesloten met een bezoek aan de markt van Manavgat.

Jeepsafari vanuit Belek

Een avontuurlijk excursie voor jong en oud is de jeepsafari. In de jeeps wordt er rondgereden in het bijzonder fraaie achterland van Turkije, waar de ongerepte natuur ongetwijfeld een zeer positieve indruk zal achterlaten. Tijdens de jeepsafari wordt er ook gelegenheid geboden om een verfrissende duik te nemen in de rivier, om zodoende al het stof dat onderweg is blijven plakken weer af te spoelen.

Demre Myra

Koningsgraven MyraKoningsgraven  MyraSt. Nicolaas kerkMuurschildering DemreMuurschildering  Demre
Vanuit Belek is het ook mogelijk om deel te nemen aan de excursie die als bestemming Demre heeft. In Demre wordt er een bezoek gebracht aan Demre Myra. Demre Myra zijn historische koningsgraven, daarnaast wordt er nog een bezoek gebracht aan de kleine kerk van St. Nicolaas. Ook een boottocht die voert langs de kuststrook van Kekova maakt deel uit van deze excursie. Tijdens de boottocht is er gelegenheid om te zwemmen.

Excursie naar de Hamam

Voor degene die houdt van lichamelijke ontspanning en geestelijke rust is het aan te raden om deel te nemen aan een excursie naar een Hamam. Bij deze excursie kan men eerst heerlijk ontspannen in de sauna. Na de sauna kan men de binnenplaats van het badhuis betreden om zich vervolgens neer te leggen op een marmeren plateau voor een uitgebreide schrubbehandeling. Na het scrubben wacht er een zeepmassage en als de zeep weer is afgespoeld wordt er nog een ontspannende oliemassage gegeven. Gasten kunnen naar wens gebruik maken van het zwembad en de jacuzzi.

Overige excursies

Vanuit Belek is het ook mogelijk om op georganiseerde wijze een meerdaagse excursie te ondernemen naar Pamukkale. Ook worden er dagtochten georganiseerd naar onder meer Perge en Aspendos. Actieve excursies zijn er ook, zoals een rafttocht over de rivier in het Taurusgebergte en over de Köprücay bij Antalya.
 
Banner