Informatie Turkije (home) Badplaatsen Turkije Excursies Antalya

Excursies in en rondom Antalya

Vanuit de toeristische badplaats Antalya kan er deelgenomen worden aan diverse interessante excursies en activiteiten. Voorbeelden van excursies vanuit Antalya zijn tochten naar het Nationaal Park Güllük Dag en Termessos, Perge, Aspensos en naar de watervallen van Kursunlu. Ook is het mogelijk om een excursie vanuit Antalya te boeken om actief bezig te zijn. Zo is er een excursie naar Köprülü Kanyon, waar een leuke rafttocht of kajaktocht gemaakt kan worden. Daarnaast zijn er verschillende excursies mogelijk over het water, zoals het aanbod van verschillende boottochten vanuit Antalya.

Nationaal Park Güllük Dag en Termessos

Antiek theater Termessos
Een combinatie van natuur en historie, zo kan de excursie naar het Nationaal Park Gülluk Dagi-Termessos omschreven worden. De schitterende natuur in het nationaal park met pijnbomen, damherten, de Güverkloof en de vele kleurrijke bloemen is een lust voor het oog. Ook de ruïnes van de oude stad Termessos zijn de moeite waard om te bekijken. Deze zijn in het park gelegen op een hoogte van ongeveer 1000 meter op de flanken van de berg Güllük Dagop.

Excursie naar Perge

PergePergePerge
Een reis terug in de tijd. Dat is zeker van toepassing op de excursie naar Perge, die vanuit Antalya gemaakt kan worden. Perge is gelegen bij de Akropolis heuvel aan de rivier de Aksu. De restanten van de stad Perge zijn imposant en zullen zeker indruk maken bij de wandeling die door deze antieke stad gemaakt wordt. Het best bewaard gebleven zijn onder meer het stadion, het theater en enkele delen van het centrum van Perge. Prachtige vloermozaïeken zijn nog te vinden tussen de muren van het grote badhuis.

Excursie naar Aspensos

Theater AspensosTheater  Aspensos
De excursie naar Aspensos kan eventueel gecombineerd worden met een bezoek aan één van de nabijgelegen historische plaatsen zoals Perge. Het is echter ook zeker de moeite waard om alleen Aspensos te bezoeken. In Aspensos bevindt zich namelijk een zeer goed bewaard gebleven Romeins amfitheater. Een indrukwekkend geheel, waar ook vandaag de dag nog toneelstukken worden opgevoerd.

Watervallen van Kursunlu

Kursunlu watervallenKursunlu  watervallen
Een excursie naar de watervallen van Kursunlu zal zeker een speciale ervaring worden. Naast de schitterende watervallen is er ook nog eens prachtige natuur aanwezig rond de watervallen, die middenin een dennenbos gelegen zijn. Klimmen en weer dalen en tussen de watervallen en kleine meertjes rond lopen geeft een bijzonder gevoel. Ook kan er van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om in de omringende botanische tuin te wandelen.

Actief bezig in Köprülü Kanyon

RaftingRafting
Het Nationale Park Köprülü Kanyon biedt meer dan alleen een schitterende natuur in de meer dan 10 kilometer lange en 100 meter brede vallei. In dit nationale park is het namelijk mogelijk om een avontuurlijke rafttocht te maken over de rivier de Kopru. Naast het maken van een rafttocht is het ook mogelijk om te kiezen voor een kayaktocht.

Boottochten vanuit Antalya

Haven AntalyaScheepswrak duiken AntalyaScheepswrak Uluburun
Er zijn meerdere mogelijkheden voor het maken van boottochten vanuit Antalya. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een dagboottocht of een boottocht die een dagdeel duurt. Een excursie in de vorm van een boottocht is vooral gericht op het genieten aan boord van de zon en het water. In een schitterende baai zal de boot voor anker gaan en kan er gezwommen of gesnorkeld worden. Bij een dagboottocht is de lunch aan boord veelal inbegrepen. Ook worden er speciale duikexcursies georganiseerd.
 
Banner