Informatie Turkije (home) Reisinformatie Turkije Elektriciteit Turkije

Elektriciteit in Turkije

Bij het op vakantie gaan naar een ander land is het altijd maar weer de vraag hoe het met de elektriciteit in het betreffende land is gesteld. Dat geldt ook voor toeristen die naar Turkije op vakantie gaan en willen weten of hun scheerapparaat bijvoorbeeld zonder problemen gebruikt kan worden. In principe is er in Turkije voor wat betreft de elektriciteit gewoon een voltage dat ook in Nederland gehanteerd wordt, namelijk 220 volt. In Istanbul is het bij uitzondering nog wel mogelijk dat er sprake is van 110 volt. Als men naar Istanbul reist en niet zeker weet welk voltage er gebruikt wordt is het dan ook aan te raden om een adapter mee te nemen. Echter is dit dus voor het grootste deel van Turkije niet nodig.


>> ZOEK & BOEK nu uw ideale vakantie naar TURKIJE!     >> Klik op 'meer info' voor prijsvergelijking.

Wereldstekker

Aangezien de netspanning dus bijna overal in Turkije 220 volt is, zal het niet noodzakelijk zijn om een adapter mee te nemen. Wel is het handig om in voorkomende gevallen zoals bij een verblijf in accommodaties anders dan een hotel een wereldstekker mee te nemen. Om zodoende toch uw accu's en batterijen op te laden op te kunnen laden. Hier kan het namelijk voorkomen dat de stopcontacten een ander formaat ingang hebben. De informatie over elektriciteit in hotels en appartementen staat overigens vaak bij de beschrijving van de accommodaties aangegeven, zodat van te voren nagekeken kan worden of het nodig is om een wereldstekker mee te nemen. Een dergelijke stekker wordt ook wel internationale verloopstekker genoemd en kan onder meer bij de winkels op Schiphol of bij buitensportwinkels worden aangeschaft. Ook de winkels van de ANWB verkopen de wereldstekkers.

Uitval elektriciteit Turkije

In principe zal het weinig voorkomen dat de elektriciteit in Turkije langdurig uitvalt, maar het kan op bepaalde plaatsen wel voorkomen dat er kortdurende stroomonderbrekingen zijn. Het is dan natuurlijk altijd handig om een zaklamp bij de hand te hebben om tijdens die momenten niet in het donker te hoeven zitten. Echter is de uitval van elektriciteit in Turkije vaak van dusdanig korte duur dat er niet eens tijd genoeg is om op zoek te gaan naar de zaklamp.

 
Banner