Informatie Turkije (home) Badplaatsen Turkije Bezienswaardigheden Antalya

Bezienswaardigheden in Antalya

Een vakantie in Antalya is meer dan alleen maar zon, zee en strand. Er zijn namelijk op het gebied van cultuur en historie tal van interessante bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld de boulevards en de oude stad Kaleiçi zeer de moeite waard om eens te bezoeken Een andere culturele trekpleister is het Archeologisch Museum.
Zelfs voor de kinderen zijn er een aantal bezienswaardigheden leuk om te bezoeken, zoals Minicity Antalya en de oude en de nieuwe haven van Antalya. Om een verdere indruk te geven van de bezienswaardigheden die u tijdens uw vakantie in Antalya kunt bezoeken, zullen onderstaand enkele worden besproken.De oude stad Kaleiçi

Kaleici AntalyaKlokkentoren Saat KulesiYivli MinarePoort van HadrianusPoort van  Hadrianus
Wie verblijft in Antalya mag zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan de oude stad Kaleiçi, dat een fraai historisch geheel vormt met smalle straatjes en waar tal van historische bezienswaardigheden te vinden zijn. De Poort van Hadrianus biedt toegang tot het oude centrum en de gecanneleerde minaret, de Yivli Minare. Deze minaret stamt uit de 13de eeuw en is een bijzonder bouwwerk om te aanschouwen. Verder is ook de klokkentoren Saat Kulesi zeker de moeite waard en zijn de prachtig vormgegeven huisjes uit vroegere tijden een lust voor het oog. Wie nog niet genoeg heeft aan een wandeling door de oude stad kan ook nog terecht op de Bazaar, waar de leukste snuisterijen te koop worden aangeboden.

Archeologisch Museum van Antalya

Op een paar kilometer afstand van het centrum van Antalya is het Archeologisch Museum gevestigd. Dit museum is groot van opzet en beschikt dan ook over maar liefst 14 zalen met verschillende exposities. De meer dan 5000 prehistorische voorwerpen die hier tentoongesteld worden bestaan o.a. uit pijlen, fossielen, sieraden, munten en kleding.
Een ander bijzonder museum is te vinden in de oude stad en dat betreft het Suna en Inan Kiraç Kaleiçi Museum.

Kaaralioglu park en Hidirlik toren

Het grote stadspark van Antalya, het Kaarioglu park, is gelegen aan de Middellandse Zee en biedt alle gelegenheid om te ontspannen in een natuurlijke omgeving. Wie door het Karaalioglu park wandelt zal uiteindelijk uitkomen bij de Hidirlik toren, een bezienswaardigheid op zich.

Kesik Minare

Kesik Minare betekent afgeknotte minaret. Deze minaret is te vinden in het zuidelijke deel van het centrum van Antalya. Zoals de naam Kesik Minare al doet vermoeden, is de minaret van de moskee niet meer in de oorspronkelijke staat. Van oudsher betrof de huidige ruïne een Byzantijnse kerk, maar na de komst van de Seltsjoeken is het een moskee geworden en is de minaret eraan toegevoegd.

Minicity Antalya en overige bezienswaardigheden

Minicity Antalya is een bezienswaardigheid waar iedereen, zowel jong als oud, zich kan vermaken, waardoor het uitermate geschikt is voor families met kinderen. In Minicity Antalya zijn de vooraanstaande gebouwen van Turkije in een miniatuuruitvoering te bewonderen.
Wie nog meer wil ontdekken in Antalya kan ook nog overwegen om het Piramide Congrescentrum AKM te bezoeken. Hier worden o.a. diverse concerten gehouden.
Voor liefhebbers van sport is het wellicht nog een optie om naar het Antalyaspor stadion te gaan. Wellicht wordt er in de periode van verblijf een competitie of oefenwedstrijd voetbal gespeeld.
 
Banner